De opleiding Leerling Bestrijdingstechnicus is bedoeld voor deelnemers die kennis willen maken met het vak. Je gaat nog niet voor je Vakbekwaamheidsbewijs, maar je mag met je Starterslicentie Bestrijdingstechnicus voor het beheersen van plaagdieren en houtaantastende organismen al wel - onder begeleiding van een ervaren vakbekwame coach - werkzaamheden verrichten.

De starterslicentie is maximaal 1 jaar geldig en mag ook maar 1 keer worden verstrekt. Wanneer je na dit jaar verder wilt als professioneel plaagdierbeheerser, moet je binnen 6 maanden na het behalen van je starterslicentie opgeven voor de opleiding Bestrijdingstechnicus (BT), zodat je op tijd in het bezit kan zijn van je Vakbekwaamheidsbewijs.

Wij verzorgen de eendaagse L-BT-opleiding die jou voorbereidt op het theoretisch examen door het erkende exameninstituut RPMV. Tijdens deze dag draait het met name om een kennismaking met plaagdieren en de beheersing ervan. Daarnaast zal er aandacht wordt gegeven aan het adviseren en rapporteren én aan veilig werken. Veilig voor jezelf, jouw omgeving, mens, dier en milieu.

De voorwaarden om als Leerling Bestrijdingstechnicus werkzaamheden uit te mogen voeren zijn in de wet vastgelegd. Je moet als Leerling Bestrijdingstechnicus:

  • Tijdens je werkzaamheden begeleid worden door (onder leiding staan van) een ervaren coach: een plaagdierbeheerser die minimaal 5 jaar beschikt over het Vakbekwaamheidsbewijs (Bewijs van vakbekwaamheid voor het beheersen van plaagdieren en houtaantastende organismen),
  • Je werkzaamheden met betrekking tot plaagdierbeheersing vastleggen in een logboek. Hierin vermeld je minimaal op de plaats, periode, hoeveelheden toegepaste biociden met de daarbij behorende werkwijze,
  • Dagelijks contact hebben met jouw coach en je wordt door hem minimaal 1 keer per 2 weken gedurende 2 uur begeleid. Van het contact en de begeleiding leg je het verslag vast in jouw logboek.
  • Bij het afleggen van het examen voor Leerling Bestrijdingstechnicus ingeschreven staan voor de opleiding Bestrijdingstechnicus (BT), of je schrijft je binnen 6 maanden na het behalen van je Starterslicentie hiervoor in.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in 1 van onze diensten?

Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.