Voor wie is het STAP-Budget?

Het STAP-budget is beschikbaar voor iedereen die werkt (in loondienst of als zelfstandige) of op zoek is naar werk. Het maakt niet uit in welke branche u werkt of of u zich wilt laten bijscholen of omscholen. Controleer wel of u aan de voorwaarden voldoet. Bekijk hiervoor de website van het UWV.

Hoe moet ik het STAP-Budget aanvragen?

Het aanvragen van het STAP-budget bij UWV is eenvoudig. Je vraagt eerst een STAP-aanmeldbewijs aan waarmee je aangeeft een opleiding graag te volgen. Dit bewijs heb je straks nodig bij het definitief aanvragen van de subsidie.

Het aanvragen van het STAP-aanmeldbewijs doe je via deze link

Je wordt dan doorverwezen naar de website van Terra trainingen die binnen dezelfde onderwijsgroep de subsidies regelt. Vul hier de gevraagde gegevens in en verstuur het formulier. Je ontvangt dan automatisch een mail met daarin het STAP-aanmeldbewijs en een handleiding hoe de subsidie aangevraagd moet worden.

Definitieve aanvragen

Het aanvragen van het STAP-Budget kan op vaste momenten in het jaar. De data en aanvraag doe je via de website van het UWV. Houd er rekening mee dat de vraag naar het STAP-budget groot is en dat het budget snel op kan raken. Zorg dat je op tijd aansluit in de digitale wachtrij zodra de subsidie open gaat om 10.00 uur. 

Als je aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je van ons bericht dat je jezelf definitief kan inschrijven voor een opleiding. Het UWV betaalt dan de opleiding rechtstreeks aan ons. Als de kosten van de opleiding meer dan € 1.000,- bedragen, betaal je alleen het restant zelf of bijvoorbeeld je werkgever. Als de aanvraag wordt afgekeurd, hoef je je geen zorgen te maken. Je zit nergens aan vast en je inschrijving wordt pas definitief als je het STAP-budget krijgt toegekend. 

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in 1 van onze diensten?

Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.