Bij opdrachtgevers voer je als plaagdierbeheerser vaak controles uit. 
Hierbij breng je bijvoorbeeld de risico's in kaart die plaagdierenoverlast met zich meebrengt en de omstandigheden (risico's) die ontwikkeling of aanwezigheid van plaagdieren mogelijk maken. En in het geval van plaagdierenoverlast richt jij je onder andere op het vaststellen van het soort plaagdier (determinatie), de oorzaak (bron) en de verspreiding van de populatie. 
Nieuwsgierigheid en nauwgezet werken zijn goede eigenschappen voor een plaagdierbeheerser.

Een van de specialismen die hierbij gevraagd wordt voor een plaagdierbeheerser is kennis over de biologie, leefwijze en gedrag van de plaagdieren die je in de praktijk tegen kunt komen. Deze specifieke kennis van plaagdieren zorgt ervoor dat een bestrijdingstechnicus maatregelen kan nemen om overlast te voorkomen, dan wel te beperken. En mocht er toch bestrijding noodzakelijk zijn, kijkt de moderne plaagdierbeheerser eerst naar alle niet-chemische bestrijdingsmethoden die hij geleerd heeft, in plaats van het direct toepassen van chemische bestrijdingsmiddelen.

Binnen ons cursusaanbod ligt de focus ook op volledig op Integrated Pest Management (IPM). Voorkomen is beter dan bestrijden!

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in 1 van onze diensten?

Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.