Om professioneel plaagdierbeheerser te worden, is het verplicht om in het bezit te zijn van een Bewijs van vakbekwaamheid voor het beheersen van plaagdieren en houtaantastende organismen. Deze licentie heet in de volksmond het Vakbekwaamheidsbewijs of Vakbekwaamheidsbewijs BT.
Het Vakbekwaamheidsbewijs kan je behalen door het volgen van de opleiding Bestrijdingstechnicus (eventueel voorafgegaan door de opleiding Leerling Bestrijdingstechnicus).

Tijdens de opleiding Bestrijdingstechnicus wordt veel aandacht besteed aan het beheersen van dierplagen via milieuvriendelijke methodes, zoals het nemen van preventieve maatregelen en het toepassen van niet-chemische bestrijding. Het gebruik van chemische middelen moet worden gezien als laatste redmiddel. 

De opleidingen voor plaagdierbeheerser zijn te volgen bij erkende opleidingsinstituten. De opleider zelf dient erkend te zijn bij het onafhankelijke exameninstituut RPMV. Je volgt de opleiding dan bij de opleider en het exameninstituut neem de examens af. Het examen dat wordt afgenomen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in 1 van onze diensten?

Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.